Doek valt voor noodlijdend RBC Roosendaal

Doek valt voor noodlijdend RBC Roosendaal

Gepubliceerd: woensdag 8 juni 2011 om 17:29wo 08-06-2011 om 17:29

RBC kampt al langere tijd met ernstige financiële problemen. De noodlijdende club klopte daarop bij de gemeente Roosendaal aan voor een lening van één miljoen euro. Met een overgrote meerderheid stemde de gemeenteraad echter tegen het verzoek om extra steun te verlenen.

Na het uitblijven van de steun vanuit de gemeenteraad vroeg RBC het faillissement al aan. Een groep sponsoren legde zich niet neer bij de ondergang van de bijna honderd jaar oude club en probeerde via allerlei wegen aan het benodigde geld te komen. Al snel bleek dit een onmogelijke opgave, mede door het afhaken van een potentiële redder.

Voor de rechtbank in Breda is dat aanleiding om het faillissement voor RBC aan te vragen. De Bredase advocaat Toine Jacobs, die al bewindvoerder was bij RBC, is benoemd tot curator.

Almere City FC degradeerde als nummer achttien naar de Topklasse, maar kan door het faillissement van RBC mogelijk toch in de Jupiler League blijven. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB moet daarover beslissen.

Volgens advocaat Hans van Oijen kunnen er geen concrete uitlatingen worden gedaan over de kans dat RBC volgend seizoen in de Topklasse uitkomt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws