Maynard: Europa League leek me wel wat

Maynard: "Europa League leek me wel wat"

08-07-2011 17:32

De 24-jarige Maynard komt terecht bij de bekerwinnaar van afgelopen seizoen. "En ze spelen Europa League, dat leek me wel wat. Ik ben gaan kijken en kon een contract voor twee jaar tekenen. Olhanense wilde meewerken en liet me transfervrij gaan."

De oud-speler van FC Volendam speelde door een hamstringblessure geen enkele competitiewedstrijd. "Ik hard pure pech. In januari heb ik tegen Benfica gespeeld (groepsfase Portugese League Cup, red.) en daarna ook tegen CS Marítimo. Dat ging goed. Er zat een stijgende lijn in."

"Alleen in de laatste wedstrijd tegen Marítimo schoot het in mijn hamstring", zegt Maynard op de website van SEG. "Toen had ik twee dagen rust gekregen, maar begon ik te vroeg. Dat bleef zo in het restant van het seizoen. Ik was aan het revalideren en kwam telkens te snel terug. De medische staf heeft me niet heel goed behandeld. Ze lieten me niet rusten."

"Nu wil ik gewoon wedstrijden spelen", vervolgt hij. "Dat heb ik echt gemist. Die blessure heb ik achter me gelaten. Ik heb al met de groep meegetraind en ook een oefenwedstrijd gespeeld. Ze hebben goede spelers en een trainer (Tomislav Sivic, red.) die dicht op de groep staat. Zijn manier van spelen spreekt me ook aan. Hij vertelde dat ik gewoon mijn dingen moet doen, doen waar ik goed in ben. Hij geeft me vertrouwen en wil dat we komend seizoen een rol van betekenis gaan spelen."