Van Crooy: Ik wil ergens een eerlijke kans

Van Crooy: "Ik wil ergens een eerlijke kans"

Gepubliceerd: zondag 10 juli 2011 om 12:24zo 10-07-2011 om 12:24

"Ik sta open voor alles en sluit niets uit. Ik wil ergens een eerlijke kans krijgen en bewijzen dat ook een jonge doelman in staat kan zijn om goed te spelen. Dat heeft Jasper Cillissen het vorige seizoen toch wel bewezen bij NEC", aldus de doelman tegenover VoetbalPrimeur.

De laatste werkgever van de talentvolle sluitpost was VVV-Venlo. Een langer verblijf was een optie. "Ik mocht nog een seizoen blijven bij VVV-Venlo, maar dan wel op amateurbasis. Ik ben nu twintig en het wordt tijd dat ik zelf brood op de plank ga brengen. Als amateur blijven was dus voor mij geen optie. Na overleg met technisch directeur Mario Captein besloot ik dat het beter was om de club te verlaten."

Het was voor de twintigjarige speler niet makkelijk om de knoop door te hakken. "Het was een zware beslissing omdat ik in Venlo geboren en getogen ben. Verder had ik een goede band met de spelersgroep en vooral met Dennis Gentenaar. Hij speelde een belangrijke rol voor mij tijdens het voorgaande seizoen. Met al zijn ervaring en klasse liet hij blijken het in mij te zien zitten als doelman. Ik werd iedere dag door hem begeleid. Dat hij zoveel tijd aan mij wilde besteden zegt volgens mij wel iets over mijn talent."

Op twaalfjarige leeftijd trok de doelman voor de eerste keer het shirt aan van de profclub uit Venlo. "Ik ben destijds ontdekt door VVV-Venlo toen ik speelde voor Quick Boys 31. Ik kwam toen te spelen in de D1 van de club en heb daar vervolgens de gehele jeugdopleiding doorlopen."

"In het seizoen 2009/2010 trainde ik al meerdere maken mee met het eerste elftal en het voorgaande seizoen zat ik ongeveer tien wedstrijden op de reservebank in de Eredivisie. Voor mij als echte Venlonaar was het geweldig toen ik voor de eerste keer echt bij de A-selectie behoorde."

Het seizoen begon goed voor de doelverdediger die de voorkeur kreeg boven enkele proefspelers. "Ik begon aan de competitie als derde doelman bij VVV-Venlo en was uitermate tevreden dat men voor mij koos in plaats van voor een Braziliaanse doelman die op proef was geweest."

"Midden in het seizoen brak ik tijdens de training een vinger en was ik zes weken uit de roulatie. De revalidatie en het moeten toekijken vanaf de zijlijn viel me zwaar. Mede daardoor heb ik me snel weten terug te knokken en was ik snel weer op niveau."

Van Crooy traint in afwachting van een aanbieding van een profclub in Duitsland. "Ik train momenteel mee met Alemannia Aachen om mijn conditie op peil te houden. Dit is voor mij geregeld door Andre Halmans van AH Sportsmanagement die mij begeleid."

"Ik heb verder geen verplichtingen naar de club toe dus als er een vereniging interesse toont kan ik direct verkassen. Ik zit nu iedere dag twee uur in de auto om mee te kunnen trainen terwijl de kosten daarvan ook voor mij zijn. Dit laat naar mijn mening duidelijk zien dat ik er alles voor over heb om te slagen in het betaalde voetbal."

Bekijk hier het spelersprofiel van Delano van Crooy op Transfervrijevoetballers.nl.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Delano van Crooy

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws