Allofs: De Bundesliga is een wrede competitie

Allofs: "De Bundesliga is een wrede competitie"

02-08-2011 11:02
0

In de eerste ronde van de DFB Pokal liep Werder direct een nieuwe knauw op. Op bezoek bij derdeklasser FC Heidenheim ging Werder met 2-1 onderuit, waardoor een herhaling van het de prestatie in 2010 uitgesloten werd. Toen reikte de club nog tot de finale van het Duitse bekertoernooi. In 2009 werd het toernooi zelfs gewonnen.

"We staan opnieuw voor een moeilijk seizoen", was de conclusie van sportief directeur Klaus Allofs. Werder sloot het vorige seizoen op een teleurstellende plek onderin de middenmoot af. "De Bundesliga is wreed. Er zijn maar twee mogelijkheden: of je speelt mee om Europese kwalificatie, of je strijdt tegen degradatie. Afgelopen seizoen stonden we aan de verkeerde kant."

Door de uitschakeling in de beker loopt Werder inkomsten mis. Geld dat hard nodig is voor versterkingen. "De filosofie is altijd geweest dat we alleen geld uitgeven dat we verdienen. We hebben de afgelopen jaren met een team gewerkt dat in de Champions League speelde, maar nu zullen we ons bescheiden moeten opstellen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s