Leonardo maakt het verschil en is een leider

"Leonardo maakt het verschil en is een leider"

13-08-2011 15:39

"Op internationaal niveau maakt hij twee keer op rij de beslissende 1-0", vervolgt Moniz tegenover Voetbal International. "En dat tegen een ploeg die heel compact stond. In de Oostenrijkse competitie heeft Red Bull elke week met die situatie te maken. Dan kun je niet creatief genoeg zijn. Daarnaast is Leonardo een heel sociaal persoon, dus heel anders dan mensen in Nederland denken..."

Hoewel de Braziliaan al indruk maakt, zit Leonardo nog altijd niet op honderd procent. "Dat merk je soms bij de actie, bij het steken. Daar werken we elke dag met hem aan." Moniz haalde in de zomer ook oud-Ajacieden Rasmus Lindgren en Petri Pasanen. Met die versterkingen is hij eveneens tevreden.

"Lindgren is heel stabiel, zeker als je nagaat dat hij vanaf maart niet had gevoetbald", aldus Moniz. "Hij speelt op de plaats van David Mendes Da Silva, die langdurig geblesseerd is. Simon Cziommer en Christoph Leitgeb sluiten vanaf het middenveld om en om bij. En Pasanen heeft bij Ajax en Werder Bremen een uitstekende basis opgebouwd."