Sandomierski: Had nog nooit van Genk gehoord

Sandomierski: "Had nog nooit van Genk gehoord"

13-08-2011 21:57

Sandomierski komt over van het het Poolse Jagiellona Bialystok. Racing Genk zou 1,6 miljoen euro neergeteld hebben voor de 21-jarige doelman. "Na het vertrek van Thibaut Courtois en Koen Casteels moesten we een goede doelman zoeken", zegt algemeen directeur Dirk Degraen tijdens de persvoorstelling.  "Er was veel belangstelling voor hem uit Engeland en Duitsland. Dat we hem toch aan de haak konden slaan is een kwestie van goede timing."

Celtic Glasgow, Everton, Swansea City en West Bromwich toonden interesse. "Maar ik heb voor Genk gekozen omdat ik hier wellicht makkelijker aan spelen zal toekomen", aldus Sandomierski. "Op die manier kan ik, met het oog op Euro 2012, concurreren met de andere Poolse doelmannen. En Genk heeft met Guy Martens ook een bekende keeperstrainer.  Hij heeft me zeven matchen gevolgd en gelooft in mij. Ik wil zijn vertrouwen dan ook niet beschamen."

Sandomierski steekt bijna twee meter boven de grond uit, maar de jonge Pool omschrijft zichzelf als een technische doelman. Over de Belgische competitie weet hij niet veel. "Die is in Polen onbekend. Tot voor een paar weken had ik nog nooit van Genk gehoord, maar ik heb een goede eerste indruk. En nee, ook van Thibaut Courtois had ik nog niet gehoord."