Bondscoach Van Zwam spot talent in Brugge

Bondscoach Van Zwam spot talent in Brugge

Gepubliceerd: vrijdag 19 augustus 2011 om 13:30vr 19-08-2011 om 13:30

Opvallende naam in de selectie is die van Jordan Botaka. Botaka is een Nederlander met Congolese roots en geldt bij de U19 van Club Brugge als een van de absolute smaakmakers. Met veertien doelpunten en achttien assists leidde hij vorig seizoen zijn ploeg naar de landstitel. Botaka liep al stage bij het Franse Lille, maar verkoos in Brugge te blijven.

Andere opvallende naam in de selectie zijn William Ekong van Tottenham Hotspur. De verdediger stond een tijdje geleden nog in de belangstelling van PSV. De club uit Eindhoven heeft een voorstel gedaan om Ekong een jaartje te huren. In een oefenduel liep de 17-jarige Ekong zelfs vier gebroken tanden op.

Op 1 september neemt het Nederlandse elftal onder 19  op tegen Engeland. De wedstrijd wordt afgewerkt op het complex van sc Susteren. Drie dagen later wordt in Keulen tegen Duitsland geoefend.

De selectie

Doel: Nigel Bertrams (PSV), Hobie Verhulst (AZ)

Verdediging: Sven Nieuwpoort (Ajax), Fabian Sporkslede (Ajax), Stefano Denswil (Ajax), Lucas Bijker (Cambuur Leeuwarden), Mats van Huijgevoort (Feyenoord/Excelsior), Moreno Rutten (Feyenoord/Excelsior), William Ekong (Tottenham Hotspur), Tufan Özbozkurt (PSV)

Middenveld: Adam Maher (AZ), Davy Klaassen (Ajax), Ouasim Bouy (Ajax), Chris David (Voetbalacademie FC Twente)

Voorhoede: Lesly de Sa (Ajax), Luciano Slagveer (sc Heerenveen/Emmen), Jordan Botaka (Club Brugge), Jurgen Locadia (PSV), Mustafa Saymak (FC Zwolle), Kevin Luckassen (AZ)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws