Kalezic haalt Wit-Russische international

Kalezic haalt Wit-Russische international

25-08-2011 21:48

Sivakov is een 23-jarige middenvelder. Hij komt over van het Italiaanse Cagliari. De voorbije seizoenen werd de rechtsvoetige Wit-Rus al uitgeleend aan Piacenza en het Poolse Wisla Kraków. De ex-speler van BATE Borisov tekent bij Zulte Waregem een contract tot 2015.

Trainer Kalezic zal echter nog enkele dagen moeten wachten om zijn nieuwe aanwinst te verwelkomen. De international moet namelijk nog medische testen ondergaan in West-Vlaanderen. Sivakov moet aan de Gaverbeek de opvolger worden van de naar Racing Genk vertrokken Khaleem Hyland.

"Na het vertrek van Hyland was het belangrijk dat wij een vervanger konden aantrekken", geeft trainer Kalezic een woordje uitleg. "Ik denk dat dit met Sivakov is gebeurd. Daarnaast kan hij eventueel ook als centrale verdediger uit de voeten."

"Hij speelde voor alle Wit-Russische nationale jeugdelftallen en was aanvoerder van de U21", vervolgt de trainer op de website van zijn werkgever. "Op zeer jonge leeftijd zette hij een grote stap naar de Serie A. In principe zou hij direct inzetbaar moeten zijn, want hij maakte met Cagliari de volledige voorbereiding mee."