Berrier leidt Standard eenvoudig naar EL

Berrier leidt Standard eenvoudig naar EL

26-08-2011 00:11

De Rouches konden in de IKEA-stad niet rekenen op aanvaller Mémé Tchité.  De geblesseerde aanvaller werd vervangen door Mbaye Leye, trainer José Riga liet de misnoegde Aloys Nong ? die dreigde met een vertrek ? op de bank.

En Riga kreeg al snel het gelijk aan zijn kant. De Senegalees opende nog voor het kwartier de score. Diepgestuurd door Franck Berrier liet hij een wanhopige Hansson kansloos: 1-0. Standard al vroeg op rozen.

De Zweedse competitieleider slaagde er niet in om de bezoekers uit Luik het vuur aan de schenen te leggen en nog voor de koffie hadden de Rouches het ticket voor de groepsfase van de Europa League helemaal op zak. Een scherpe vrije trap van Berrier verdween zomaar in de verste hoek tegen de touwen.

Jönsson trapte Helsingborgs vanop de stip even terug in de wedstrijd, maar Standard zette al snel orde op zaken. En opnieuw had Berrier een belangrijk aandeel in het doelpunt. De Fransman schilderde een vrije trap op het hoofd van Kanu. De rijzige verdediger knikte via de paal binnen: 3-1. De kwalificatie voor Standard kwam nooit meer in gevaar.