Santon 'heel erg blij' met Newcastle United

Santon 'heel erg blij' met Newcastle United

03-09-2011 21:30

De twintigjarige Santon maakte pas op de voorlaatste dag van de transfermarkt de overstap naar Newcastle United, dat een bod uitbracht op de international nadat Erik Pieters (PSV) niet haalbaar bleek. De transfer betekende een grote opluchting voor de Italiaanse international.

"Ik was bijna naar AS Roma gegaan", vertelt Santos aan Corriere dello Sport. "Dat is de enige Italiaanse club die een optie was voor mij, omdat het nieuwe management daar oog heeft voor jonge spelers. Roma wilde me in eerste instantie huren, net als Newcastle. Twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt bracht de Engelse club in de ogen van Inter het juiste bod uit en kwam het rond."

Santos vreesde even bij Inter te moeten blijven, waar voor hem zelfs geen plaats was op de bank. "Ik was enorm blij, want anders had ik nog een jaar op de tribune moeten zitten in San Siro. Het voor mij over bij Inter. Mijn avontuur daar was ten einde, ik had geen nieuwe kans meer gekregen als ik was gebleven."

José Mourinho liet Santon op zijn achttiende debuteren bij Internazionale, waarna de linksback al snel een basisplaats veroverde. Die wist hij echter niet vast te houden, wat vorig seizoen resulteerde aan een verhuur aan Cesena. Bij Newcastle United moet hij de naar Liverpool vertrokken José Enrique doen vergeten.