Nieuwelingen helpen Feyenoord langs NAC

11-09-2011 18:30

Koeman liet zich in de afgelopen week opvallend positief uit over Feyenoord. De oud-international mijmerde over de vijfde plaats 'of nog ietsje hoger' als einddoel dit seizoen voor zijn nieuwe ploeg, die hij bovendien 'misschien wel sterker' uit de laatste weken van de transfertermijn had zien komen.

In Breda moest Feyenoord de optimistische geluiden van de ervaren trainer waarmaken, maar in de eerste helft kwam daar weinig van terecht. De Rotterdammers, met debutant Bakkal (gehuurd van PSV) in de middenlinie als vervanger van Leroy Fer (naar FC Twente), begonnen te afwachtend aan het duel.

De snelle openingstreffer van NAC Breda was typerend voor de matige instelling bij Feyenoord. Guyon Fernandez en Jordy Clasie verloren persoonlijke duels waarna Stefan de Vrij de opstomende middenvelder Robbert Schilder ongehinderd liet inschieten, 1-0.

Na een onwennige beginfase kwam Bakkal met Feyenoord halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd. In de 26e minuut knalde hij nog over uit een fraaie aanval die hij zelf had opgezet. Tien minuten later scoorde hij alsnog met een kopbal uit een hoekschop van Jerson Cabral, 1-1.

Na de pauze liet Feyenoord het initiatief aanvankelijk opnieuw aan NAC, dat Anthony Lurling (ex-Feyenoord) enkele goede kansen zag missen. Vanaf de 58e minuut namen de bezoekers de regie over. Fernandez, die ten onrechte geen strafschop kreeg na een charge van Kees Luijckx, en Ruben Schaken waren dicht bij 1-2, die uiteindelijk op naam kwam van Karim El Ahmadi (afstandschot).

Uit een verdiende strafschop besliste de imponerende Zweedse invaller Guidetti, de tweede debutant bij Feyenoord, de wedstrijd: 1-3.