Groep D: Sporting dankt Van Wolfswinkel

15-09-2011 23:00

Sporting nam al na vier minuten de leiding en had dat vooral te danken aan Stijn Schaars. De middenvelder zag zijn uitstekende vrije trap binnengekopt worden door de volledig vrijstaande Emiliano Insúa. Een kwartier later was het Insúa met de voorzet en Van Wolfswinkel die prima afrondde: 0-2.

SS Lazio - FC Vaslui 2-2
SS Lazio roerde zich flink op de inmiddels gesloten transferperiode, maar in topvorm verkeren de Italianen nog niet. Donderdag werd er in eigen huis een gelijk gespeeld tegen de Roemeense subtopper FC Vaslui.

Lazio kwam na 35 minuten nog wel op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op Tommasso Rocchi mocht Djibril Cissé aanleggen voor een strafschop en de Fransman faalde niet. Na een uur spelen werd het gelijk toen een vrije trap van Adaílton werd binnengekopt door Wesley.

Diezelfde Wesley maakte er acht minuten later zelfs 1-2 van door een penalty te benutten. Bovendien moest Lazio met tien man verder omdat Luciano Zauri een directe rode kaart kreeg bij het veroorzaken van de penalty. Toch hield Lazio nog een punt over aan het duel door een rake kopbal van Giuseppe Sculli.