Koeman: Heracles durft te voetballen

Koeman: "Heracles durft te voetballen"

16-09-2011 17:30

Marcus Nilsson is sowieso weer van de partij. De Zweed keert terug van een schorsing van twee duels. Edouard Duplan, Junior Fernández, Jacob Lensky, Jan Wuytens, Alje Schut en Leon de Kogel zijn er nog niet bij. Trainer Erwin Koeman hoopt dat Demouge ook de laatste test goed doorstaat, vertelt hij op de officiële website.

"Frank is wel iemand die iets kan forceren als het nodig is en anders hebben we alleen Enzio Boldewijn achter de hand op de bank voor de spits", zei Koeman. De trainer is content met de ontwikkeling van de jonge Boldewijn. "Hij heeft het goed gedaan, speelt fris, is snel en gebruikt zijn lichaam goed. Enzio kan bovendien op drie posities spelen voorin."

Heracles dwingt met de manier van spelen respect af, meent Koeman. "Ze durven te voetballen en zijn vorig seizoen niet voor niets zo hoog geëindigd met een selectie die vrijwel intact is gebleven." Makkelijk had FC Utrecht het de afgelopen seizoenen niet in eigen huis tegen de Almeloërs. "Maar het zal aan ons zelf liggen of we dit keer de punten hier houden."