Anderlecht pleegt hold-up in Moskou

Anderlecht pleegt hold-up in Moskou

29-09-2011 21:57
0

Anderlecht had in zijn rijke Europese geschiedenis nog nooit gewonnen op Russische bodem, maar voetbalde donderdagavond uiterst efficiënt op het veld van Lokomotiv Moskou. Na de ruime winst op de openingsspeeldag tegen AEK Athene mag paars-wit al dromen van een Europese lente.

Geen strafschop
De Russen schoten nochtans als een speer uit de startblokken, maar Sychev en Maicon stuitten op een attent keepende Silvio Proto. Lokomotiv schreeuwde om een strafschop na handspel van Marcin Wasilewski, scheidsrechter Matej Lug gaf geen krimp.

Matías Suarez lag tegen Beerschot nog onder vuur na een mindere prestatie, maar de Argentijn snoerde de critici in Moskou de mond. Met een knappe halve omhaal gaf hij doelman Guilherme het nakijken: 0-1. Anderlecht, zonder Olivier Deschacht, op rozen.

Lokomotiv was niet van slag  en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ook Burlak maakte echter kennis met Proto en Roland Juhász gunde Sychev geen nieuwe kans. De voorsprong stond aan de rust nog steeds op het scorebord.

Mbokani beslist
Na de pauze was het pompen of verzuipen voor Anderlecht. Sychev en Loskov faalden opnieuw, een doelpunt van die eerste werd afgekeurd voor buitenspel. En dan verdiende Dieumerci Mbokani een deel van zijn transfer terug. De ingevallen Congolees torende boven Guilherme uit en frommelde de 0-2 in doel.

Lokomotiv slaagde er niet meer in om een vuist te maken. Anderlecht glundert na een zes op zes en kan tegen Sturm Graz een grote stap richting de Europese overwintering zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie