Inter in eigen huis hard onderuit tegen Napoli

02-10-2011 00:59

In de eerste helft leken Inter en Napoli elkaar redelijk in evenwicht te houden, maar in de slotfase ging het fout. Vijf minuten voor rust kreeg Joel Obi zijn tweede gele kaart voor een overtreding net buiten 'de zestien'. Toch gaf de arbiter een penalty, die niet benut werd door Marek Hamsik. In de rebound was het alsnog raak via Hugo Campagnaro.

Na de rode kaart en het doelpunt van Campagnaro had Inter niks meer in te brengen in de tweede helft. De 0-2 van Christian Maggio was dan ook volledig terecht. Hij profiteerde van een misverstand in de Milanese defensie en wipte de bal koeltjes over doelman Julio César heen. Hamsik (foto) maakte er zelfs nog 0-3 van.

Door de overwinning is Napoli de nieuwe koploper in de Serie A met tien punten uit vijf wedstrijden. Internazionale staat op een blamerende zestiende plaats en behaalde dit seizoen pas vier punten.