Racing Genk kopje onder op Daknam

Racing Genk kopje onder op Daknam

15-10-2011 21:53

Racing Genk opende sterk en kwam al vroeg op voorsprong. Kevin De Bruyne knalde een wenkende kans eerst hoog over, maar schilderde daarna een hoekschop op het hoofd van Christian Benteke. De Belgische belofte knikte de openingstreffer voorbij een kansloze Copa.

Genk laat het lopen
De wonderbaarlijk snel herstelde Jelle Vossen en De Bruyne drukten nog even door, maar daarna haalde Belgische landskampioen de voet toch iets te snel van het gaspedaal en Lokeren herstelde het evenwicht. De Genkse nooddefensie ? Anele, Masuero, Töszer en Durwael ? kwam nog goed weg bij een poging van Hamdi Harbaoui, maar Nill De Pauw strafte de Genkse nonchalance wel af: 1-1.

Benteke bracht de bezoekers net voor rust nog meer in de problemen. Een domme en overbodige fout op Geir Ludvig Fevang leverde een terechte rode kaart op. Harbaoui profiteerde bijna meteen, het schot van de Tunesiër scheerde de doelpaal.

Lokeren ging na de rust nadrukkelijk op zoek naar zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen. Een slimme Ivan Leko strooide met uitstekende passes, maar in de zone van de waarheid ontbrak het de Waaslanders aan precisie. Benji De Ceulaer werd alleen richting Laszlo Köteles gestuurd, maar miste zijn controle.

In de slotfase kreeg Lokeren dan toch waar het recht op had. Ibrahima Gueye klom het hoogst op een hoekschop van Leko en knikte raak. De ingevallen Ayanda Patosi zag een voorzet over de Hongaar in doel belanden. Voor de lichtvoetige Zuid-Afrikaan zijn eerste doelpunt op Belgische bodem. Racing Genk uitgeteld.

Kloof van 10 punten?
Zo houdt Racing Genk niet alleen een slechte generale repetitie op de Champions League-verplaatsing naar Chelsea. De Limburgers kunnen zondag Anderlecht ook tien punten zien uitlopen.