AA Gent zet Lokeren eenvoudig opzij

22-10-2011 22:09

AA Gent nam een blitzstart. Barry Boubacar Copa stak de thuisploeg een handje toe door de bal cadeau te doen aan Jørgensen. De Deen nam het geschenk in dank aan, 1-0. Gent in een zetel en het team van Trond Sollied viel daar niet meer uit. Vlak voor de rust verdubbelde het de score. Copa pareerde pogingen van Yassine El Ghanassy en Elimane Coulibaly, Thijs trof wel raak.

In de tweede helft pakte El Ghanassy uit met een slalom, Coulibaly verzuimde het om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Lokeren bleef er voor gaan en Hamdi Harbaoui beloonde de Waaslanders. Van dichtbij liet de Tunesische spits de kans op de aansluitingstreffer niet liggen. Gent was van slag en Benjamin De Ceulaer profiteerde bijna, het schot van de spits belandde tegen de lat. Ook Harbaoui kende geen geluk, zijn kopbal botste op de paal.

Thijs klaart klus
Brüls speelde een sterke wedstrijd, het zomerkoopje van Gent baande zich een weg door de Lokerse defensie. Sepp De Roover haalde Brüls onderuit in het strafschopgebied, scheidsrechter Christophe Delacour floot een strafschop. Een koud kunstje voor Thijs, hij trapte de bal voorbij Copa. Derick Tshimanga pakte in de extra tijd uit met een knappe volley, Bojan Jorgacevic redde.

Voor Gent een eenvoudige thuiszege, al zag het er na de aansluitingstreffer van Lokeren niet goed uit. De Buffalo?s staan voorlopig naast Club Brugge, dat zondag naar Kortrijk trekt. Woensdag in de Beker van België bikkelen AA Gent en Club Brugge voor een ticket voor de kwartfinales. Vorig weekend klopte Club Brugge AA Gent met 2-0.