Hofland neemt geen risico en laat 'Schalke' schieten

Hofland neemt geen risico en laat 'Schalke' schieten

01-11-2011 15:28

De voormalig speler van onder meer Feyenoord en PSV werd onlangs geopereerd aan zijn knie. De knie van de 32-jarige Hofland werd begin september 'schoongemaakt'. Hij kreeg te maken met een lichte terugslag in zijn herstel. De verdediger traint weer mee en kwam zelfs alweer in actie voor Larnaca, maar is er niet bij wanneer de club Schalke treft.

"Eigenlijk voelde alles prima na die wedstrijd. Ik kreeg geen reactie en de knie voelde goed", blikt Hofland op de website van Sport-Promotion terug op de wedstrijd tegen Paralimni. Die reactie volgde drie dagen later wel. "Ik had plotseling wat vocht in de knie. Het is bekeken, maar er was niets vreemds te zien."

"Maandag heb ik weer een test gehad en ook die was positief. Dus iedereen concludeert dat dit vanzelf zal verdwijnen. Ik zal alleen mijn bovenbeenspieren nog meer gaan optrainen. Schalke komt dus net te vroeg voor me. Ik wil geen enkel risico lopen", aldus Hofland, die baalt dat hij er niet bij is in Gelsenkirchen. Hofland blijft wel realistisch.

"Dat we de groepsfase van de Europa League hebben kunnen halen, was al een prachtige prestatie op zich. Maar een ploeg als Schalke zal in bijna elke wedstrijd sterker zijn dan Larnaca, of ze moeten een complete off-day hebben. Thuis verloren we met 0-5 van ze. En donderdag missen we twee centrale verdedigers, inclusief mezelf, en de rechtsback door blessures."

"Tim de Cler is eigenlijk de enige verdediger die honderd procent fit is. Het zal een moeilijk avondje worden, maar wel weer een goede ervaring voor de ploeg. Die kan iedereen meenemen in de competitie, die eigenlijk belangrijker is voor Larnaca."