Guardiola: Messi gaat clubrecord verbeteren

Guardiola: "Messi gaat clubrecord verbeteren"

02-11-2011 08:02

"Het belangrijkste is dat we doorstoten naar de volgende ronde", vertelt de coach. "We zijn erg tevreden dat we ons plaatsen voor de volgende ronde terwijl er nog twee wedstrijden op het programma staan. Europees voetbal is niet makkelijk, zeker niet in deze fase van het seizoen. Op dit niveau kost het veel moeite om te winnen. Kijk maar naar AC Milan, dat niet voorbij BATE Borisov raakte."

"We moeten Lionel Messi feliciteren omdat hij nogmaals zorgt voor de doelpunten", aldus Guardiola. "Hij scoorde al 202 doelpunten voor Barcelona en is amper 24 jaar, dat zegt eigenlijk alles. Ik ben er van overtuigd dat hij het clubrecord van César Rodríguez (235 doelpunten) zal verbeteren, maar ik ben niet zeker of hij het record dit seizoen al in handen zal hebben. Het zal er vanaf hangen hoe we het in de rest van de campagne doen, maar je kan het in ieder geval niet uitsluiten."

"Als trainer zijn we er om spelers zoals Leo, maar ook anderen, beter te maken. Toen ik aankwam bij de club probeerde ik hem dichter bij de goal te laten spelen, ik wist dat ik hem centraal moest posteren. Bovendien is Messi er zich van bewust dat dit alles niet mogelijk zou zijn zonder zijn ploeggenoten en de mensen rond hem", besluit de Catalaanse oefenmeester op de website van de Europese voetbalbond.