Lokeren deelt Westerlo nieuwe tik uit

Lokeren deelt Westerlo nieuwe tik uit

05-11-2011 23:04

Westerlo in vieze papieren
Met het mes op de keel trapten Westerlo en Lokeren af. Ceulemans vloekte meteen, De Pauw schonk Lokeren een droomstart in
het Kuipje, 0-1. Westerlo krabbelde recht, maar kreeg vlak voor de pauze een mokerslag. Persoons knikte een voorzet van Leko
binnen, 0-2.

Na de rust zakte Westerlo dieper in het moeras. Deelkens loste een schot van Leko, Tshimanga tikte binnen, 0-3. De supporters van Westerlo schreeuwden hun ongenoegen uit, Ceulemans was de kop van Jut. Harbaoui strooide nog wat zout in de wonde door de 0-4 op het bord te koppen. Wils en Arbitman redden de eer voor Westerlo, dat in heel vieze papieren zit na de
2-4-nederlaag tegen Lokeren.

Genk met voetjes op de grond
Na de stunt tegen Chelsea nam Genk een snipperdagje tegen Kortrijk. Kevin De Bruyne trok de Limburgse kar, Vossen en Benteke wisten evenwel geen raad met de prima voorzetten van het goudhaantje. Kortrijk speculeerde op de counter, 0-0 bij de rust was een uitstekende zaak voor Hein Vanhaezebrouck, die twee seizoen terug op straat werd gezet door Genk.

Na de koffie deed Vossen de Cristal Arena opveren, 1-0. Kortrijk diende de Belgische kampioen meteen van antwoord. Nfor werkte met de arm een voorzet binnen, Köteles schreeuwde zich de ziel uit het lijf. Vanhaezebrouck rook de geur van revanche en vuurde zijn team aan, Oussalah schoot Kortrijk op voorsprong. Alweer een doelpunt dat voor commotie zorgde, heel Limburg had gezien dat Nfor een fout maakte op Vanden Borre, behalve scheidsrechter Boucaut.

Genk zette alles op alles in het slot. Barda en Vanden Borre faalden, de kwieke Limbombe tikte binnen, 2-2. Tözsér gunde Genk bijna de drie punten, de vrije trap van de Hongaar spatte uiteen op de lat. De 2-2 bleef op het scorebord staan, tot groot ongenoegen van Mario Been.

Lierse scoort drie keer
Een grote schoonmaak staat op het takenlijstje van Lierse, Claasen hoeft niet te vrezen voor een vertrek. De Zuid-Afrikaanse aanvallende middenvelder schoot de Pallieters op voorsprong tegen OH Leuven. Om helemaal zeker te zijn van zijn plek bij Lierse prikte Claasen de bal een tweede keer tegen de netten. Ook Huysegems deed het goed met een assist en een knal op de lat.

Lierse bleef ook in de tweede helft op het gaspedaal staan. Grncarov kopte de 3-0 op het scorebord. Daarna riep OHL het team van Chris Janssens een halt toe. Chuka milderde na een voorzet van Remacle. Lierse hield stand en scoorde voor de eerste keer dit seizoen drie keer in een match en won zijn eerste thuiswedstrijd. Een opsteker voor Janssens en Huysegems.

Zulte en STVV gelijk
Zulte Waregem en Sint-Truiden deelden aan de Gaverbeek de punten, 0-0. STVV en Franky Van der Elst komen door het punt op gelijke hoogte van Westerlo en moeten niet meer alleen de rode lantaarn meezeulen. De kloof met Lierse en Zulte Waregem bedraagt wel al vijf punten.

De uitslagen:

Westerlo ? Lokeren 2-4
Racing Genk  ? Kortrijk 2-2
Lierse ? OH Leuven 3-1
Zulte Waregem ? STVV 0-0