Uitglijder Pazzini kost Inter punt; Napoli foutloos

03-12-2011 23:42

Internazionale, dat zonder Wesley Sneijder aan de aftrap verscheen voor het duel met het uitstekend draaiende Udinese verscheen, dacht het duel in de tweede helft onder controle te hebben. Een snelle uitval van de bezoekers kantelde de wedstrijd. Mauricio Isla was het eindstation van een rappe uitval. Zijn treffer bleek direct beslissend: 0-1. Tevens bezorgde hij zijn ploeg de koppositie in de Serie A

Voor Javier Zanetti kwam er een vroegtijdig einde aan het duel. Hij vloerde Kwadwo Asamoah in het strafschopgebied en moest met rood vertrekken. Doelman Julio Cesar onderscheidde zich door de strafschop van Antonio Di Natale te stoppen.

De redding van de Braziliaanse doelman kon van grote waarde blijken te zijn, toen Inter een minuut later een penalty kreeg na een overtreding van Damiano Ferronetti. Giampaolo Pazzini gleed echter uit tijdens zijn aanloop en schoot hoog over. Ferronetti kreeg na de misser alsnog een rode kaart wegens aanhoudend protesteren.

Napoli ? Lecce 4-2

Napoli kende in eigen huis weinig problemen met Lecce. Nog voor rust was het duel al beslist. Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani en Blerim Dzemaili vonden het net voor de Italiaanse Champions League-deelnemer.

Lecce deed in de tweede helft in de persoon van Luis Muriel iets terug, maar dat mocht de feestvreugde in Napels niet drukken: 3-1. Cavani maakte er kort voor tijd 4-1 van. Daniele Corvia bepaalde de eindstand op 4-2.