Köteles bezorgt Genk punt op Sclessin

Köteles bezorgt Genk punt op Sclessin

18-12-2011 18:49

De wedstrijd begon met een aangrijpende minuut stilte ter ere van de slachtoffers van de aanslag op de Place Saint-Lambert. De supporters van Genk maakten een eervol spandoek met de boodschap "Les larmes n?ont pas de couleur": 'tranen hebben geen kleur'.

Het was even wachten op de eerste opwinding. Na zeven minuten kreeg de in extremis gestarte Jelle Vossen veel ruimte, maar hij deed er te weinig mee. Standard-verdediger Felipe besloot Genk een handje te helpen. Hij verspeelde de bal aan Camus, die Buffel vond op rechts. De Brazilaanse verdediger zette zijn foutje recht door de voorzet te onderscheppen. De hoekschop die daarop volgde leverde een tegenaanval voor de Rouches op, maar die werd slecht uitgespeeld.

Rond het kwartier redde Bolat de meubelen voor Standard op een schot van Camus. De Turkse goalie tikte tegen de paal. Gonzalez zorgde voor het meeste gevaar bij de thuisploeg. De Uruguayaan nam meermaals Köteles onder vuur vanop afstand. Na een halfuur moest de man van het wedstrijdbegin naar de kant. Hij ondervond last aan de knie. Batshuayi, matchwinnaar tegen Kopenhagen, kwam hem vervangen.

Vlak voor de pauze sloeg de vlam in de pan. Köteles moest zich tonen op schoten van Pocognoli en Mpoku. Genk stak de neus aan het venster via Camus, maar de middenvelder moest te ver uitwijken en kon Barda niet bereiken voor doel. Rusten met 0-0 was correct, wist de assistent van Genk, Pierre Denier, te vertellen aan Sporza.

Na de pauze nam Standard het heft in handen. Opnieuw Mpoku speelde zichzelf vrij met enkele flukse dribbels, de Hongaarse doelman van Genk was bij de pinken. Cyriac kreeg ook nog een goede kans, maar hij wilde één keer teveel dribbelen. Op de counter jaste Barda een schot over doel. Meteen na die actie mocht de Israëliër naar de kant voor Benteke. Barda was duidelijk niet tevreden met zijn wissel.

Nadat Standard drie hoekschoppen mocht nemen, kwam Kennedy een verdienstelijke Vossen vervangen. Een nieuwe hoekschop belandde voor de voeten Ciman die zijn schot op de lijn gekeerd zag. Naar het einde van de wedstrijd ging de intensiteit opnieuw de hoogte in. Batshuayi draaide weg van Simaeys, versnelde en schoot, maar Köteles redde de inzet door op de bal te gaan zitten. Aan de overkant onderscheidde Bolat zich opnieuw door Camus van de 0-1 te houden. In de herneming trapte Kennedy op de paal.

In de extra tijd knalde Camus nog eens rakelings over. In het absolute slot van de partij kreeg Felipe slechts geel na een smerige overtreding op Buffel. Zo bleef deze topper steken op 0-0, een resultaat waarvoor beide ploegen hun doelmannen mogen danken.