Kerstkater voor Arsenal: gelijkspel tegen Wolves

27-12-2011 18:55

De start van Arsenal was fenomenaal. Gervinho ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde doelman Wayne Hennessy en schoof binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor The Gunners, maar op slag van rust moest de thuisclub de gelijkmaker incasseren. Steven Fletcher stond op de goede plek om een opnieuw ingebrachte corner binnen te knikken: 1-1.

Onder aanvoering van man-in-vorm Robin van Persie zette Arsenal in de tweede helft koers richting het doel van Wolverhampton (dat met tien man verder moest na een rode kaart voort Nenad Milijas), maar daarin groeide Hennessey uit tot man van de wedstrijd.

De doelman uit Wales toonde nog maar eens aan waarom hij en niet reservedoelman Dorus de Vries onder de lat staat bij Wolverhampton Wanderers. Eigenhandig voorkwam hij een nederlaag in Londen. Van Persie bleef daardoor steken op 34 goals in 2011. Hij heeft tegen Queens Park Rangers nog één kans om het record van Alan Shearer te verbreken.

Door de puntendeling profiteert Arsenal niet van het puntenverlies van Chelsea. De nummer vier van de Premier League bleef maandag in eigen huis steken tegen Fulham (1-1). Arsenal blijft vijfde in de Premier League op één punt achterstand van de stadsgenoot.