Wenger bevestigt komst 'fitte' Henry

Wenger bevestigt komst 'fitte' Henry

30-12-2011 11:59

"De deal is nog niet rond, we kunnen niks officieel bekendmaken", begon Wenger op de persconferentie in de aanloop naar het duel met Queens Park Rangers. "Al het papierwerk moet alleen nog worden gedaan. Het betreft de overeenkomsten en de verzekeringen." Toch kon hij zijn enthousiasme moeilijk onder stoelen of banken steken.

"Henry heeft ervaring, kwaliteit en kan onze spelers op en naast het veld helpen", aldus de manager. "Het kan alleen maar goed uitpakken omdat hij exceptioneel getalenteerd is, nog steeds. Hij is snel. Met Thierry en Robin in de spits zullen we het goed gaan doen."

"Zijn terugkeer laat zien dat Arsenal een speciaal plekje in de harten van spelers heeft. Sol Campbell en Jens Lehmann keerden al terug en nu Thierry. Het was mijn idee om hem terug te halen. Thierry was er blij mee, maar het was mijn idee. Niemand verwacht van hem wat hij tien jaar geleden presteerde."

Van Persie, die in zijn eerste jaren bij Arsenal onder de vleugels van Henry opgroeide, hoeft niet bang te zijn zijn plaats kwijt te raken aan de huurling van de New York Red Bulls. "Robin blijft onze eerste spits", benadrukte Wenger.