Jans: Ik roep niet om versterkingen

Jans: "Ik roep niet om versterkingen"

16-01-2012 09:29

SC Heerenveen won in Portugal zowel van Bayer Leverkusen (4-2) als Hannover 96 (1-0). Jans is dan ook tevreden. "Er is hard gewerkt, we hebben goede resultaten geboekt en het voetbal zag er ook goed uit. Als je twee keer wint van Duitse subtoppers, dan doe je het goed."

En dat terwijl Oussama Assaidi in Afrika zit en topscorer Bas Dost alleen tegen Leverkusen één helft in actie kwam. Zodoende kregen de talenten Luciano Slagveer, Hakim Ziyech en Arsenio Valpoort de kans om zich te bewijzen. "Ze hebben respect afgedwongen", zegt Jans bij Omrop Fryslan.

De oefenmeester sluit niet uit dat de talenten dit seizoen vaker bij de selectie worden gehaald. "Zeker Valpoort, die een jaartje ouder is dan de andere twee. Arsenio is een snelle en sterke aanvaller, die voorin overal uit de voeten kan. Slagveer en Ziyech spelen nog in de A1, maar het is niet uitgesloten dat ze al eens in beeld komen."

"Het is mooi om te zien. Het is een speerpunt van de club en als trainer ben ik er ook heel blij mee. De talenten ontwikkelen zich en ze worden beter. Dit zijn de jongens die eraan zitten te komen", aldus Jans, die nog niet weet wat de transferperiode hem brengt.

"El-Akchaoui en Fazli mogen eventueel vertrekken, wat er komt voor andere spelers hebben we liever niet. Het is heel moeilijk in te schattten, maar ik denk dat we de boel aardig bij elkaar houden. Alleen wat betreft Assaidi weet ik het niet, maar ik zou het niet erg vinden als de selectie bij elkaar blijft. En zelf roep ik niet om versterkingen, want ik ben heel tevreden over de ontwikkeling van de jonge jongens."