Newcastle rondt komst gewilde Cissé af

Newcastle rondt komst gewilde Cissé af

Gepubliceerd: dinsdag 17 januari 2012 om 23:46di 17-01-2012 om 23:46

Cissé (26) bereidt zich met Senegal voor op de Afrika Cup, maar vloog dinsdag naar Newcastle om daar zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem tot medio 2017 aan The Magpies bindt. De transfersom die Freiburg ontvangt is niet bekendgemaakt, maar zou rond de twaalf miljoen euro liggen. Bij Newcastle gaat Cissé samenspelen met landgenoot Demba Ba.

"Het is een enorme eer om voor zo'n grote club te mogen spelen", reageert Cissé op de overgang. De spits krijgt bij Newcastle het shirt met daarop rugnummer 9. "Ik ben me bewust van de druk die dat nummer met zich meebrengt, maar daar ben ik klaar voor. Ik wil het vertrouwen dat de club in mij heeft getoond terugbetalen."

Cissé arriveerde in 2009 bij Freiburg en maakte in tweeënhalf jaar bij die club 37 doelpunten. Vorig seizoen eindigde hij tweede op de topscorerslijst van de Bundesliga, achter Mario Gomez. "Sinds Andy Carroll is vertrokken zit ik al achter Cissé aan. Lang was hij niet beschikbaar. Ik ben dolblij dat we hem nu alsnog hebben kunnen halen", laat manager Alan Pardew weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws