Drie dolle minuten Genk nekken STVV

Drie dolle minuten Genk nekken STVV

20-01-2012 23:21

Na drie minuten verkeek STVV-doelman Davino Verhulst zich op een vrije trap van Daniel Töszèr, Jeroen Simaeys kon niet profiteren. Sint-Truiden voetbalde aardig mee en kwam zelfs aan uitgekiemde kansen via Gregory Dufer, Nils Schouterden en Dimitri Daeseleire. Laszlo Köteles trok zijn sterke prestaties van de laatste weken door en wist raad met alle pogingen.

Ook Verhulst behoedde zijn ploeg van een achterstand door Kevin De Bruyne af te stoppen. Thomas Buffel kon de vrijstaande Elyaniv Barda niet bereiken. Vlak voor het halfuur scoorde Nadson vanuit buitenspelpositie, het doelpunt werd terecht afgekeurd. Het zou Genk zuur opbreken, want na een knappe actie van Mennes ramde Standard-huurling Pierre-Yves Ngawa de 0-1 op het bord.

Genk antwoordde met kansjes voor Simaeys en Jelloe Vossen, allebei op hoekschop, maar ging onder een striemend fliuitconcert de kleedkamers in.

Rode kaart doet match kantelen
Vincent Euvrard bracht na de pauze zijn doelman en ploeg in de moeilijkheden, maar de ingevallen Christian Benteke fusilleerde Verhulst, die redding bracht. De vaak verguisde spits was meteen daarna opnieuw belangrijk door Fabien Camus alleen voor Verhulst te zetten. STVV-verdediger Sacha Kotysch trok aan de noodrem, kreeg rood en veroorzaakte een strafschop voor Genk. Barda hing de bordjes opnieuw in evenwicht.

STVV herstelde niet van die dubbele tegenslag. Wim Mennes verspeelde de bal aan Vossen, die Benteke alleen voor doel zette. De spits liet Verhulst geen kans: 2-1. Sint-Truiden knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Koen Daerden vond invaller Dolly Menga, maar die verkwanselde een wenkende kans.

Töszèr slalomde langs zijn tegenstander, maar Verhulst gooide een handje tegen de bal aan. Sint-Truiden bleef aandringen, maar Köteles redde het schot van Daerden. Een nerveus Genk hield de drie punten toch thuis na een spannende partij tegen een bij vlagen goed voetballend Sint-Truiden.