Bayern hard onderuit in Mönchengladbach

Bayern hard onderuit in Mönchengladbach

20-01-2012 23:23

Bayern, met Arjen Robben in de basis, kwam al in de elfde minuut op achterstand door een enorme blunder van Manuel Neuer. De doelman schoof de bal zo in de voeten van Marco Reus, die zich geen moment bedacht en koeltjes raak schoot.

Na de treffer van Reus schakelde Bayern een tandje bij, maar grote kansen creëerde de ploeg desondanks niet. Mönchengladbach, met Roel Brouwers in de basis, profiteerde daarvan in de 41ste minuut. Na balverlies van Robben counterde BMG snel en bediende Mike Hanke zijn collega Patrick Herrmann (foto) op maat: 2-0.

Daarmee was het nog niet afgelopen voor Bayern München. In de 71ste minuut belandde een fenomenale pass van Reus voor de voeten van Herrmann, die Neuer omspeelde en de 3-0 binnentikte. Bastian Schweinsteiger schoot nog wel de 3-1 binnen, maar verder dan dat kwam de Rekordmeister niet.

Borussia Mönchengladbach nadert Bayern München door de zege tot op één punt. Later dit weekend kunnen Schalke 04 en Borussia Dortmund bij winst op gelijke hoogte komen met Bayern.