QPR verlost City van verdediger Onuoha

QPR verlost City van verdediger Onuoha

26-01-2012 13:40

De 25-jarige Onuoha tekende donderdag een 4,5-jarig contract in Londen. De voormalig jeugdinternational van Engeland wordt bij QPR herenigd met Mark Hughes, die hij eerder meemaakte als trainer bij Manchester City. Na de komst van AC Milan-back Taye Taiwo is Onuoha de tweede versterking in januari van QPR.

"Nedum is een speler die ik goed ken", zegt Hughes over Onuoha, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Sunderland. "Hij deed het bij City heel goed onder mij, hij speelde meer wedstrijden dan onder welke manager dan ook. Hij is heel multifunctioneel, hij kan op verschillende posities uit de voeten. Een perfecte aanvulling van mijn selectie."

"Dit is het juiste moment voor mij om bij een club als QPR te tekenen", zegt Onuoha, die in totaal bijna 150 officiële duels speelde. "De aanwezigheid van Hughes speelde uiteraard een rol in mijn beslissing. Ik heb eerder met hem gewerkt en hij wil spelers om zich heen hebben die open en eerlijk zijn. Daarnaast is de ambitie van de eigenaren heel uitdagend."