De Bruyne: Een droom die uitkomt

De Bruyne: "Een droom die uitkomt"

31-01-2012 13:23

"Het is een droom die uitkomt", vertelde De Bruyne op de website van Chelsea. "Ik heb hard gewerkt voor deze transfer en ik hoop dat ik het niveau van de Premier League zal aankunnen. Eerst speel ik nog zes maanden voor Racing Genk, daarna zien we wel of de club mij opnieuw wil uitlenen."

Het jeugdproduct van Racing Genk speelde dit seizoen al op Stamford Bridge. Daar werd zijn ex-club verslagen met forfaitcijfers. "Dat was een heel rare ervaring. Het was de eerste keer dat ik in zo'n groot stadion mocht spelen, maar na een tijd sta je daar niet meer bij stil. Ik hou van de sfeer bij Chelsea."

Liverpool-supporter
Chelsea toonde al lang interesse in het jonge talent, maar de transfer is dus eindelijk een feit. "Ik volg de Premier League al van toen ik klein was. Mijn moeder is half Engels, dus we volgden de Engelse eerste klasse op de voet. Mijn familie was fan van Liverpool, maar als professional stop je op een bepaald moment met supporteren voor een team."

Met Romelu Lukaku en Thibaut Courtois zal De Bruyne twee andere Belgen terugvinden bij de Blues. "Ik heb maandag een bericht gestuurd naar Romelu, maar hij was onderweg naar Swansea. Thibaut zit momenteel nog in Madrid, maar we hebben al over Chelsea gepraat bij de nationale ploeg. Ik blijf er vrij kalm onder. Als we hard genoeg werken staan we misschien ooit samen op de Engelse velden."