Akpala: Vleminckx geeft me iedere match tips

Akpala: "Vleminckx geeft me iedere match tips"

Gepubliceerd: donderdag 1 maart 2012 om 19:40do 01-03-2012 om 19:40

Kersten Steurbaut
BRUGGE

"We zijn een ploeg", verzekert Akpala, die met tien competitietreffers ondertussen de beste Brugse schutter is. "Rivaliteit, daar denken we niet aan. De spelers willen elkaar allemaal helpen."

Ook de spitsen onder elkaar. "Voor een wedstrijd geef Björn me altijd enkele tips. En als ik op de bank zit, dan doe ik gewoon hetzelfde. Björn en ik kunnen samen in de ploeg, maar op de manier waarop we nu spelen, is er maar plaats voor één aanvaller. Het is dan aan de coach om te beslissen wie er in de ploeg staat."

Carlos Bacca kreeg in zijn eerste wedstrijd meteen wat speelminuten, maar in Genk zat de Colombiaan zelfs niet meer in de selectie. Hij heeft duidelijk nog wat tijd nodig, de moeilijke communicatie is dan ook geen bondgenoot.

"Ik spreek geen Spaans", lacht Akpala. "Maar ik probeer hem toch zoveel mogelijk uit te leggen. Dat gebeurt dan meestal met wat gebaren en hij verstaat ook een beetje Engels." Akpala toont begrip voor de situatie. "Toen ik in Charleroi aankwam, sprak ik ook geen Frans." Een taal die de Nigeriaan nu probleemloos beheerst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws