Sparta kruipt naar remiserend FC Zwolle toe

05-03-2012 22:55

De koploper van de Jupiler League kwam maandag niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij FC Volendam. Nummer twee Sparta Rotterdam was op Het Kasteel met 2-0 te sterk voor FC Den Bosch. Het was alweer de achtste zege op rij voor de ploeg van trainer Michel Vonk (foto). Het gat tussen FC Zwolle en Sparta bedraagt na 25 speelronden nog slechts 3 punten.

FC Zwolle had de puntendeling in Volendam aan zichzelf te wijten. De club uit Overijssel startte goed en nam middels goals van Nassir Maachi en Bart van Hintum binnen het halfuur een 0-2 voorsprong. Nog voor rust deed Ahmed Ahahoui iets terug namens de Wijdbroeken, die in de tweede helft langszij kwamen door een treffer van Robert Mühren.

Sparta - FC Den Bosch 2-0
Sparta en FC Den Bosch waren in Rotterdam aan elkaar gewaagd. De thuisclub toonde zich echter scherper in de afronding. Gijs Luirink opende na rust de score namens de thuisploeg, Mario Bilate verdubbelde op prachtige wijze de voorsprong van Sparta: 2-0. Met de nieuwe overwinning op zak is de periodekampioen weer terug in de titelrace.