Standard roemloos uit Europa League

Standard roemloos uit Europa League

15-03-2012 21:55

De gemiste rabona van Mohamed Tchité bezorgde Standard een uiterst moeilijk uitgangspositie in Hannover. De Luikenaars moesten winnen of minstens drie keer scoren bij een gelijkspel.

Knock-out
En al snel mocht de opdracht voor de Rouches van kastje gewisseld worden. Van 'uiterst moeilijk' naar 'bijna onmogelijk'. Halverwege de eerste helft mocht Sinan Bolat zich immers al twee keer omdraaien. Met dank aan een blunderende Standard-defensie.

Mohammed Abedellaoue profiteerde al na vier minuten van mistasten bij de Luikenaars. Jan Schlaudraff werd helemaal uit het oog verloren en bereikte via Bolat zijn Noorse ploegmaat, die het leer maar voor het binnenduwen had. Een eigen doelpunt van Kanu sabelde Standard helemaal knock-out tegen het canvas.

Standard moest nu twee keer scoren om verlengingen uit de brand te slepen en ei zo na deed Jelle Van Damme de hoop weer herleven. De kale kapitein knikte het leer tegen het doelkader.

Het was echter een schaarse opleving van de laatste Belgische overlever in Europa en na een tweede gele kaart voor Serge Gakpé werd het Luikse vuur in het begin van de tweede helft definitief geblust. Al had Hannover op dat moment ook al met tien moeten staan na  een vuile overtreding van Konstantin Rausch, die met zijn noppen op het achterhoofd van Daniel Opare ging staan. Scheidsrechter Pavel Kralovec zag er zelfs geen overtreding in.

Acht zonder zege
Hannover controleerde rustig de negentig minuten vol en diepte na een tweede eigen doelpunt van Kanu, deze wat ongelukkiger dan de eerste, en een scherp schot van Sergio Pinto de score nog wat verder uit. Zo blijft Standard acht wedstrijden zonder zege en moeten de Luikenaars met een serieuze vertrouwensdeuk de strijd voor Play-Off I aanvatten.