Tiental FC Utrecht knokt zich langs Excelsior

Tiental FC Utrecht knokt zich langs Excelsior

30-03-2012 23:52

Trainer Jan Wouters had een opvallende wijziging doorgevoerd in het elftal van FC Utrecht, dat door blessures en schorsingen toch al flink was aangetast. Doelman Roberto 'Junior' Fernandez moest plaatsmaken voor Erik Cummins. De uit Rotterdam afkomstige debutant kreeg in het eerste half uur niets te doen, maar daarna ging hij eenmaal flink in de fout.

Cummins stond bij een vrije trap van Samuel Scheimann als aan de grond genageld en stak hand noch voet uit. Kort daarvoor én daarna kwam Cummins wel als winnaar uit een soortgelijk duel met Scheimann.

De treffer in de 33ste minuut betekende de verrassende gelijkmaker van Excelsior, dat in de beginfase zwaar onder druk stond en blij mocht zijn dat de schade beperkt bleef tot een doelpunt van Mike van der Hoorn. De jonge verdediger had daarvoor al de lat getroffen, Lars Veldwijk schoot van heel dichtbij voorlangs. Veldwijk was de vervanger van Alexander Gerndt, die donderdag tijdens de training een kuitblessure opliep.

Na de rust hervond de thuisploeg het initiatief, maar in de persoon van Roland Alberg was het Excelsior dat scoorde: 1-2. Bij de Kralingers stond Luigi Bruins voor het eerst aan de aftrap. Moussa Kalisse ontbrak, hij trad vrijdag in het huwelijk.

In het laatste kwartier voorkwam FC Utrecht een pijnlijke nederlaag voor het oog van de eigen fans. De kleine Japanner Yoshiaki Takagi, in Utrecht beter bekend als 'Sjakie', trof in eerste instantie de lat. Wat volgde was een klassieke frommelgoal, waarbij het opnieuw Van der Hoorn was die ondanks een krampaanval het laatste tikje gaf (2-2).

FC Utrecht verloor vervolgens aanvoerder Nana Asare, net teruggekeerd van een schorsing, met zijn tweede gele kaart waar direct rood ook had gekund. Dankzij de Australiër Oar hielden de tien van FC Utrecht uiteindelijk toch de drie punten in eigen huis.