Stuttgart stap dichter bij plek in Europa League

14-04-2012 00:20

Zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz kreeg Stuttgart na 25 minuten spelen een tegenvaller te verwerken. Markus Rosenberg opende de score voor de bezoekers: 0-1. Een voorsprong die twaalf minuten stand zou houden.

Christian Gentner trok de stand nog voor rust gelijk (1-1), Martin Harnik zorgde ervoor dat Stuttgart zelfs met een voorsprong mocht gaan rusten: 2-1. Diezelfde Harnik maakte kort na rust ook de 3-1, voordat Cacau in de slotminuut aan alle onzekerheid een eind maakte: 4-1.

Door de overwinning houdt Stuttgart de vijfde plek in de Bundesliga stevig in handen. De voorsprong op nummer zes Bayer Leverkusen liep op tot vijf punten, de achterstand op Borussia Mönchengladbach - dat vierde staat - bedraagt vier punten.