Genk slaat Anderlecht met verstomming

Genk slaat Anderlecht met verstomming

15-04-2012 00:06
0

Anderlecht en Racing Genk, dat in 2006 voor de laatste keer had gewonnen in Brussel, lieten er geen gras over groeien. Het regende de eerste twintig minuten kansen in het Astridpark. Na een knappe dribbel van Dieumerci Mbokani kopte Kanu de voorzet van de Congolese spits op de lat. De Hongaarse keeper van Racing Genk, László Köteles, was bij de pinken op een schuiver van Patou Kabangu.

Flits De Bruyne
Daarna liet Kevin De Bruyne opnieuw een staaltje van zijn klasse zien. Het goudhaantje zette Roland Juhasz in de wind, gooide de bal voor doel, waar Christian Benteke de 0-1 binnen duwde. De Limburgse kampioen versierde de beste kansen. Jelle Vossen trapte de kans op de 0-2 op de deklat na een fraaie actie van Anthony Vanden Borre.

Op slag van rust verdubbelde Vanden Borre na een voorzet van Thomas Buffel de score met een subtiel tikje. Ariël Jacobs greep in tijdens de rust: Sacha Kljestan en Patou bleven binnen, Milan Jovanovic en Guillaume Gillet maakten hun opwachting na de pauze. Silvio Proto moest meteen uitpakken met een redding op een inzet van Benteke.

Vossen maakt het af
Matias Suarez zette daarna orde op zaken: de Argentijnse Gouden Schoen bediende Mbokani, die de 1-2 tegen de netten tikte. Anderlecht duwde door: grote kansen versieren, was een andere zaak. Racing Genk loerde op de tegenaanval en via Vossen was het bingo. De sluipschutter van Genk kapte Juhasz uit en legde de 1-3 binnen.

In de slotfase kreeg Anderlecht een strafschop voor een fout van Derrick Tshimanga op Suarez. Jova zette zich achter de bal, maar Köteles zweefde de bal uit het doel. Hoewel Anderlecht nog aandrong, bleef het 1-3 in het Astridpark.

Racing Genk titelkandidaat?
Racing Genk ontpopt zich tot de revelatie van de play-offs. Na overwinningen tegen AA Gent, KV Kortrijk en titelfavoriet Anderlecht doen de Limburgers weer helemaal mee voor Europees voetbal en misschien de titel. Anderlecht moet oppassen voor Club Brugge, dat tot op een punt kan komen als het wint van AA Gent.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie