Ojo: Het gaat klikken met Koster

Ojo: "Het gaat klikken met Koster"

18-04-2012 10:00

Jurgen Van de Brande
ANTWERPEN

Ojo popelt om zich te tonen bij Beerschot. "Ik wil er volgend seizoen onmiddellijk staan, daarom wil ik een goede voorbereiding meemaken en in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen in de basis staan", vertelt Ojo aan VoetbalPrimeur. "Lukt een basisplaats veroveren niet meteen, dan zal ik op training harder moeten werken. Ik ga geen excuses zoeken."

Geslachtofferd bij PSV
Koster, de nieuwe trainer van Beerschot, is geen onbekende voor de Belgische middenvelder. "Koster is een trainer die aanvallend en verzorgd voetbal wil brengen, zo'n trainer heb ik graag. Ik ben technisch sterk en leef me graag aanvallend uit. Het gaat klikken met Koster. Of Koster wist toen hij bij Beerschot tekende dat ik zou komen? Ik denk het wel, hij bekeek me al bij Jong PSV. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken."

PSV kaapte Ojo in 2007 weg bij Beerschot. Na zijn competitiedebuut in 2008 speelde hij slechts elf wedstrijden voor de Nederlandse topclub. Begin dit seizoen leek hij op weg een vaste waarde te worden bij PSV, in de eerste twee competitiewedstrijden verscheen hij aan de aftrap. "Ik begon goed aan het seizoen, maar daarna werd ik door de trainer geslachtofferd voor enkele grote namen. Na de winterstop trainde ik niet meer mee met de A-kern. Ik doe het seizoen uit bij de beloften."

Familie en vrienden
Is Beerschot geen stap terug? "Veel mensen zullen dat denken: sportief en op het vlak van accommodatie is het inderdaad een stap terug. Maar als ik bij Beerschot kan spelen, is het voor mijn carrière een stap vooruit. Ik wil eindelijk eens twintig wedstrijden op rij spelen en niet vier wedstrijden spelen, tien wedstrijden op de bank zitten en dan opnieuw vier wedstrijden spelen."

"Ik ben ondertussen 20 en wil stabiliteit, daarom heb ik mijn manager vorig jaar de opdracht gegeven een nieuwe club te zoeken." Het buitenland was geen optie voor Ojo. "Nee, ik had geen zin in een buitenlands avontuur. Hoeveel voetballers gaan niet naar het buitenland en komen terug omdat ze daar ook niet spelen? Bovendien heb ik familie en vrienden naast mij nodig om sterk te presteren."

Beerschot legde Wuytens op de rooster
Naast het veld zal Ojo zich in België niet vervelen. "Ik ken veel jongens van bij de Belgische beloften: Nill De Pauw, Guillaume François, Arnor Angeli en Anthony Limbombe. Met Limbombe heb ik al veel gepraat over de Belgische competitie. Hij vindt Beerschot een goede keuze."

Met Dries Wuytens, die een verleden heeft bij PSV, loopt Ojo op het Kiel een oude bekende tegen het lijf. "Dries wist als een van de eersten dat ik bij Beerschot zou tekenen", lacht Ojo. "Niet verwonderlijk want Beerschot vroeg aan hem veel over mij, bijna alles wisten ze over mij dankzij hem. Wuytens trok me niet over de streep, maar hij vertelde me veel goeds over Beerschot."