'Boulah' denkt niet aan doemscenario Oranje

'Boulah' denkt niet aan doemscenario Oranje

18-04-2012 14:36

Oranje ging afgelopen jaar kansloos onderuit op bezoek bij Duitsland, terwijl Portugal in de recente beslissende wedstrijden tegen het Nederlands elftal telkens te sterk bleek. Boulahrouz houdt geen rekening met een doemscenario: uitschakeling in de groepsfase.

"Over deze groep kun je werkelijk eindeloos discussiëren. De hele wereld heeft er een mening over. Voor mij is het simpel: wat op papier staat, telt niet. In 2008 kwam Italië als wereldkampioen naar het EK, wij hebben hen toen op het veld de les gelezen", zegt Boulahrouz in TZ, die ziet dat Oranje zich door de jaren heen blijft ontwikkelen.

"Onze ontwikkeling is begonnen in 2008, onder Marco van Basten speelden we overtuigend voetbal. Toen Bert van Marwijk kwam stond er een goed fundament. Voor die tijd stonden we bekend dat we mooi voetbal speelden, maar weinig bereikten. Nu weten we precies wat we moeten doen om wedstrijden te winnen. Ook wanneer het niet goed loopt."

"We zijn sterk, hebben meer ervaring en zijn rijper geworden na het WK 2010. Ik zie nog altijd mogelijkheden voor dit team om nog beter te worden", zegt Boulahrouz, die de lat hoog legt. "Ik wil natuurlijk Europees kampioen worden. We hebben alles in huis om een goed toernooi te spelen."