Conte: We kunnen geschiedenis schrijven

Conte: "We kunnen geschiedenis schrijven"

26-04-2012 00:38

Conte, bezig aan zijn eerste seizoen als coach van Juventus, sprak na de 1-0 overwinning op Cesena van woensdag zijn bewondering uit voor zijn ploeg. "De pen ligt op de tafel en we kunnen geschiedenis schrijven. Het was lastig spelen tegen zo'n verdedigend ingestelde ploeg als Cesena."

"Maar we hebben laten zien dat we volwassen geworden zijn en hebben deze test met vlag en wimpel doorstaan. Zij hebben er alles aan gedaan ons te stoppen, maar dat is niet gelukt", zei Conte trots. "Ik heb de jongens gezegd dat we ons alleen op onze eigen wedstrijden en resultaten moeten focussen. We moeten alles blijven geven, zodat we onszelf niets kunnen verwijten mocht het mislopen."

Juventus werd vorig seizoen nog teleurstellend zevende in de Serie A, wat de prestatie van de huidige ploeg alleen maar knapper maakt. Conte: "Een jaar geleden was hier niets. Nu zitten we rond een volle eettafel en willen we niets liever dan eten. In de afgelopen jaren hebben we ons vergaapt aan banketten van anderen, nu zijn we zelf uitgehongerd en willen wíj eten."