Club Brugge verzekert zich van tweede plaats

Club Brugge verzekert zich van tweede plaats

Gepubliceerd: vrijdag 11 mei 2012 om 00:16vr 11-05-2012 om 00:16

Kersten Steurbaut
GENK

Slechts enkele uren voor de aftrap in Genk maakte Christoph Daum aan zijn spelers bekend dat hij volgend seizoen bij een andere club op de bank zou zitten. Qua timing had de Duitser wel een beter moment kunnen uitpikken. In de Cristal Arena verdedigde blauw-zwart zijn tweede plaats in het klassement.

Zoveel kansen
Auf wiedersehen, herr Daum dus. Maar toch eerst proberen dat ticket voor de voorrondes van de Champions League veilig te stellen. Was het de beslissing van Snorremans die bevrijdend werkte of maakte Daum zijn afscheid bekend op een moment dat de pionnen van Club Brugge elkaar steeds beter weten te vinden.

Feit is dat blauw-zwart voor de rust maar liefst tien kansen bij elkaar voetbalde. Nog nooit creëerde het onder Daum zoveel gevaar, maar een ijzersterke Laszlo Köteles dwong Victor Vazquez, Niki Zimling en Vadis Odjidja tot wanhoop. Joseph Akpala knalde het leer twee keer in de tribunes, Carl Hoefkens en Jordi Figueras knikten het leer buiten het doelkader.
Scoren deed Club Brugge pas met behulp van Dame Fortuna. Een voorzet van Tom Högli belandde via Köteles en Jeroen Simaeys in de voeten van Maxime Lestienne. De jonge Waal moest het leer maar binnentikken.

Brugs tochtgat
Het was een verdiende gelijkmaker voor Club Brugge dat al vroeg op achterstand was gekomen. Jelle Vossen glipte slim in het tochtgat tussen Michael Almebäck en Jordi Figueras om de score te openen. De Genkse topschutter zag eerder al een poging van de lijn gekeerd. Ngcongca Anele was voor de 1-1 nog dicht bij een tweede Genks doelpunt, maar de Zuid-Afrikaan schoof het leer voorlangs.

Ook in een mindere tweede helft toonden de bezoekers zich de gevaarlijkste ploeg. Een vluchtschot van Figueras kuste de onderkant van de lat, Lestienne raakte niet voorbij Köteles en de ingevallen Lior Refaelov solliciteerde naar een van de missers van het jaar. In de slotfase kreeg Club Brugge toch wat het verdiende:  de winnende treffer. Akpala knalde vanuit een onmogelijke hoek ? en via Köteles ? de 1-2 tegen de touwen.

Racing Genk had het zichzelf aangedaan. De Limburgers zakten na de pauze helemaal weg in het moeras. Bojan Jorgacevic kreeg  amper werk op te knappen en als Derick Tshimanga hem toch probeerde te testen, bleef de Serviër koel. Racing Genk claimde in de 93ste minuut nog een strafschop voor handspel van Hogli, maar scheidsrechter Johan Verbist legde de bal niet op de stip.

Twee winnaars
Met deze zege verzekert Club Brugge zich van de tweede plaats. Racing Genk is door het verlies van AA Gent in Luik ook zeker van de derde stek. En zo stonden er na negentig minuten toch twee winnaars op het veld. Want laten we wel wezen, in de Cristal Arena zijn ze na de moeizame competitie maar al te blij met die derde plaats.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws