Bijna MVV'er Gillis: Droom van Eredivisie

Bijna MVV'er Gillis: "Droom van Eredivisie"

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2012 om 10:00wo 23-05-2012 om 10:00

Frédéric De Muynck
LEMBEKE

Cor Gillis, de nog altijd maar 23-jarige verdediger van Dender, blikt in een gesprek met VoetbalPrimeur terug naar zijn voorbije seizoen, naar de toekomst en het verleden bij de club van zijn hart, Anderlecht.

Heel tevreden over eigen prestaties
"Persoonlijk heb ik een heel goed seizoen gehad", opent Gillis. "Ondanks het feit dat we met Dender zakken naar de derde klasse ben ik over mijn eigen prestaties heel tevreden. Met onze verdediging haalden we toch de 7de of 8ste beste verdediging. Als je ziet dat we dan zakken is dat niet slecht. We speelden gewoon veel te veel gelijk", analyseert de centrale verdediger.

Volgend jaar MVV?
Volgend jaar speelt hij wellicht bij het Nederlandse MVV Maastricht. "Ik ben er al gaan babbelen met de trainer en de manager. Deze gesprekken heb ik als heel positief ervaren, dus is het nu aan de clubs om er samen uit te geraken. Ik verwacht niet teveel problemen. Mocht het alsnog verkeerd uitdraaien, dan heb ik nog andere opties. Ik was dit jaar aanwezig bij de wedstrijd MVV-Cambuur. Het zal sowieso een veel hoger niveau zijn dan de Belgische tweede klasse."

Anderlecht
Gillis zou wel nog willen terugkeren naar de Belgische eerste klasse. ?In mijn laatste jaar bij Anderlecht zat ik bij de A-kern. Ik ben één keer ingevallen en zat geregeld op de bank. Dat was natuurlijk al heel erg mooi voor een jonge kerel als ik. Daarna kreeg ik echter geen kans meer, misschien vonden ze er me niet klaar voor, maar dat dachten ze over Sven Kums ook. En zie, die speelt bij Heerenveen. Belgische clubs denken maar al te vaak dat jongeren er nog niet klaar voor zijn. Geef ze de kans om te spelen en bekijk het dan verder. Ik wil wel benadrukken dat ik geen revanchegevoelens heb tegenover Anderlecht. Ik heb alles te danken aan hen, want kreeg een schitterende opleiding. Maar na zo?n opleiding droom je natuurlijk van meer.

Dromen van Eredivisie
Gillis geniet nu nog van enkele vrije weken zoals de meeste voetballers, maar het begint toch al te kriebelen. Ik wil vooral snel zekerheid, zodat ik aan België kan tonen dat ik een goede keuze maakte. Het lijkt me een droom om van de Nederlandse tweede klasse in de Eredivisie te belanden. Volgens mij kan ik sneller in de hoogte klasse geraken in Nederland. In België zijn ze niet makkelijk overtuigd dat iemand uit tweede klasse zomaar kan meedraaien op het hoogste niveau. Wie weet kunnen we wel stunten met MVV", besluit Gillis met een knipoog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws