VVV'er Maguire vertrouwt op 'Italiaans' Ierland

VVV'er Maguire vertrouwt op 'Italiaans' Ierland

08-06-2012 12:04

"Spanje is de torenhoge favoriet in de poule. Maar daarachter ligt de strijd open", zegt Maguire, wiens vader uit Ierland komt, tegen Voetbal International. "Italië is niet meer het voetballand dat het vroeger was en de Kroaten moeten we ook aankunnen. De afgelopen periode heeft Ierland ook bewezen goede resultaten neer te kunnen zetten tegen de grote landen."

The Green Army leunt heel erg op twee spelers: Robbie Keane en Aiden McGeady. "Keane is de enige topspeler die we hebben", weet Maguire. "Hij speelt nu in de Amerikaanse competitie, maar zijn reputatie is zo groot in Ierland dat niemand hem ter discussie stelt. Hij heeft de Ieren altijd over de streep getrokken met zijn goals."

"Verder is het hopen op de creativiteit van Aiden McGeady, sinds 2010 speler van Spartak Moskou en daarvoor Celtic. Dat is onze Arjen Robben. Een man die met een plotselinge ingeving voor een verrassing kan zorgen. De rest moet hard werken."

Twee aanvallers moeten het dus gaan doen. De Italiaanse bondscoach Giovanni Trapattoni heeft de stijl uit zijn vaderland overgebracht op de Ieren. "De Italiaanse manier van spelen is er een beetje ingeslopen", legt Maguire uit. "De nul is heilig, dat doelpunt valt vast wel een keer. Dat zie je duidelijk terug in de resultaten tijdens de kwalificatiereeks. Ierland heeft in tien groepsduels slechts zeven goals tegen gekregen en er maar vijftien gemaakt."