Linkers strijdt om promotie in Indonesië

Linkers strijdt om promotie in Indonesië

10-06-2012 10:44

"We hebben na een zeer goede start van de competitie in het vervolg daarvan punten weggegeven. In acht wedstrijden wisten we maar negen punten te pakken waardoor we de koppositie verloren. Zo lang we bij de beste vier ploegen eindigen is het goed. Nu zijn we derde met vijf punten achter de lijstaanvoerder. We spelen nog twee uitwedstrijden, maar het vertrouwen is aanwezig", aldus Linkers tegenover VoetbalPrimeur.

Lorenzo Rimkus en Kristian Adelmund zijn de andere twee Nederlandse contractspelers van PSIM. Eerstgenoemde speelde een grote rol in de komst van Linkers naar Indonesië. "Via Rimkus, een oud-ploeggenoot bij ARC kwam ik bij deze club terecht. Toen ik een aanbod kreeg was er geen
sprake van twijfel. Ik was direct klaar voor het avontuur. De start was geweldig, we stonden bovenaan en ik wist vaak te scoren. Vervolgens ging het wat minder en verspeelden we punten, maar promotie is nog altijd mogelijk."

De 21-jarige Linkers wil ooit terugkeren naar Nederland en hoopt dan op een kans in het betaalde voetbal."Ik ben nog jong en zou in de toekomst graag een club vinden in de Jupiler League of de Eredivisie. Anders zou een andere Europese club ook mooi zijn, maar als dat er niet in zou
zitten blijf ik graag spelen in Indonesië. Er is interesse van enkele topclubs hier voor mijn persoon. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren aan het einde van het seizoen. Nu richt ik me alleen op de promotiestrijd met PSIM."