Portugal komt met de schrik vrij tegen Denen

13-06-2012 19:52

De Portugezen begonnen voorzichtig, terwijl Denemarken voortvarend van start ging. Binnen enkele minuten had de ploeg van bondscoach Morten Olsen al drie corners gehad, waar overigens weinig gevaar uit kwam. Het raakte wel al snel controleur Niki Zimling kwijt met een kuitblessure. Portugal kroop na die wissel iets meer uit de schulp en kwam zelfs op voorsprong. Verdediger Pepe kopte een corner hard achter doelman Stephan Andersen binnen.

Tien minuten later was Andersen, tegen Oranje nog onklopbaar, voor de tweede keer verslagen toen Helder Postiga een lage voorzet van Nani knap binnen tikte. Portugal leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar zag hoe Nicklas Bendtner de spanning vlak voor rust terugbracht. Michael Krohn-Dehli anticipeerde goed op een dieptepass en kopte de bal knap voor op Bendtner, die alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten.

De Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo stelde, net als eerder tegen Duitsland, teleur. Hij kreeg in de tweede helft twee enorme kansen om de 3-1 te maken, maar faalde opzichtig. Eerst stuitte hij op doelman Andersen, zijn tweede inzet ging alleen voor de keeper ruim naast. Vlak na zijn tweede misser kopte Bendtner de 2-2 binnen.

Op de twee royale kansen van Ronaldo na, wisten de Portugezen in de tweede helft weinig te creëren. Daardoor bleven de Denen hopen op een beter resultaat, dat er via de tweede treffer van Nicklas Bendtner ook leek te komen. Varela bepaalde drie minuten voor tijd echter dat beide ploegen in de laatste wedstrijd nog vol aan de bak moeten.