'Burgeroorlog uitgebroken in Zweedse kleedkamer'

'Burgeroorlog uitgebroken in Zweedse kleedkamer'

14-06-2012 13:56
8

Na de nederlaag tegen Oekraïne in het openingsduel van de Zweden tijdens het EK is de bom gebarsten, weet de krant. Bondscoach Erik Hamrén maakte zijn spelers na afloop uit voor 'lafaards'. Dat was niet het enige relletje dat zich voordeed. Nadat Zlatan Ibrahimovic het aan de stok kreeg met assistent-trainer Marcus Allbäck, sprong diens goede vriend Olof Mellberg uit z'n vel.

Hamrén hoopte de boel te sussen, maar moet in de aanloop naar het EK-duel met Engeland constateren dat zijn selectie onderverdeeld is in twee kampen: Ibrahimovic vs Mellberg. Een bron laat niets heel van de Zweden. "Er heerst totale anarchie bij de Zweden. Het is niet gezond en de atmosfeer is verschrikkelijk. De voorbereidingen op het duel met Engeland hadden niet erger kunnen verlopen."

Of er een kern van waarheid in het verhaal zit, is nog maar de vraag. The Daily Mail én Engeland zouden immers veel profijt van hebben binnenbrandjes in het Zweedse kamp. Engeland, dat eerder gelijkspeelde tegen Frankrijk, en Zweden treffen elkaar vrijdag.