Komst 'grote vis' Rosenberg maakt WBA trots

Komst 'grote vis' Rosenberg maakt WBA trots

07-08-2012 12:27
3

The Baggies tonen zich op de officiële website meer dan content met de komst van de Zweedse aanvaller, die in trek was. De 29-jarige Rosenberg vertrok eerder deze zomer bij Werder Bremen, hij mocht transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij kon kiezen uit diverse Europese clubs, ook vanuit China was er interesse.

Rosenberg, na Ben Foster, Yassine El Ghannasy en Claudio Yacob de vierde zomeraanwinst van West Brom, moet de club aan doelpunten helpen. "Hij is een ervaren aanvaller die heeft aangetoond doelpunten te kunnen maken in drie Europese topcompetities en de Europese toernooien. Hij wil zich nu heel graag bewijzen in de Premier League", zegt trainer Steve Clarke.

Clarke: "Markus zorgt ervoor dat de concurrentie voor de plekken in de voorhoede toeneemt en hopelijk kan hij de aanvallers die we al hebben een zetje in de rug geven. Hij heeft verschillende aanbiedingen ontvangen, maar maakte al snel duidelijk dat WBA zijn eerste keus was. We zijn heel blij dat we een overeenkomst hebben bereikt."

Bij WBA komt Rosenberg een goede bekende tegen. Mede-international Jonas Olsson staat ook onder contract bij de club. "We hebben Markus al een paar jaar in de smiezen. Om een speler van zijn niveau aan te trekken is een prestatie voor deze club. Hij kreeg aanbiedingen vanuit Spanje, Duitsland, Turkije en China. We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft", zegt technisch directeur Dan Ashworth.