Kurbegovic geniet van waardering bij FK Buducnost

Kurbegovic geniet van waardering bij FK Buducnost

12-08-2012 09:27

"Ik heb naar mijn mening twee zeer goede wedstrijden gespeeld in de voorronde van de Champions League tegen Slask Wroclaw, de kampioen van Polen. Ik kreeg in beide wedstrijden in de kranten hier de hoogste cijfers. De kranten in Montenegro snappen niet dat ik nooit voor een club speelde in de Eredivisie. Mijn leven is opeens helemaal veranderd. Wat ik in Nederland niet kon doen is hier nu allemaal uitgekomen”, aldus een tevreden Kurbegovic tegenover VoetbalPrimeur.

De vleugelaanvaller kijkt met enige teleurstelling terug op zijn carrière in het Nederlandse betaalde voetbal, waar hij uitkwam voor FC Eindhoven en Telstar. “In Nederland vond men dat ik veel kwaliteiten had als linksbuiten, maar werd er naar mijn mening nooit op waarde geschat. Hier word ik wel gewaardeerd als speler en men heeft dan ook zeer hoge verwachtingen van mij.”

Kurbegovic is opeens in een andere wereld terecht gekomen. “Het is hier echt allemaal top geregeld. Het is in Montenegro een club met status waar onder andere Predrag Mijatovic en Stevan Jovetic in het verleden gespeeld hebben. De club speelt bijna ieder jaar in de voorronde van de Champions League net zoals ook dit seizoen.”