Gewilde Ramirez: 'Ik vertrek naar Southampton'

Gewilde Ramirez: 'Ik vertrek naar Southampton'

17-08-2012 18:27

De 21-jarige Ramirez staat te boek als één van de betere spelers van de Serie A en werd al in verband gebracht met clubs als Manchester City, Arsenal, Internazionale, AC Milan, Juventus, AS Roma, FC Barcelona en Valencia, maar kiest voor de weg der geleidelijkheid. Southampton heeft een akkoord bereikt met Bologna over een transfersom van vijftien miljoen euro.

Ramirez zelf bevestigt zijn aanstaande transfer in gesprek met Sky Sport Italia. "Ik weet dat het nog niet officieel is. Bologna moet nog een paar details regelen en dan vertrek ik naar Southampton. Zij wilden mij het liefst hebben en dat trok me over de streep. Ik ben al persoonlijk rond met de club en ben klaar voor mijn medische keuring."

Voor velen zal de keuze van Ramirez voor het 'kleine' Southampton komen als een verrassing gezien de vele topclubs die belangstelling hadden. "Iedere speler mikt op de top, maar Southampton heeft een centrale rol in hun plannen voor me in gedachten en dat is belangrijk. Ik wilde ook best in Italië blijven, maar het geld in Italië is op dus is het logisch dat ik naar het buitenland vertrek."