Chelsea met moeite langs Reading

22-08-2012 23:00
11

Chelsea kwam in de achttiende minuut op voorsprong. Uitblinker Eden Hazard werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Frank Lampard de toegekende strafschop feilloos benutte. Reading schrok echter niet van de tegentreffer en kwam een paar minuten later alweer op gelijke hoogte. Pavel Pogrebnyak kopte na een fraaie aanval hard binnen vanaf ruim tien meter.

Een enorme blunder van Petr Cech leverde Reading na een half uur zelfs de voorsprong op. Een vrije trap van Danny Guthrie was meer dan houdbaar, maar de Tsjechische doelman van Chelsea dook op onverklaarbare wijze de verkeerde kant op en zag de matige inzet van de middenvelder in zijn doel belanden.

Chelsea kwam na rust weer op gelijke hoogte en ditmaal stond een blunder van Reading-doelman Federici aan de basis van de treffer. Een hard maar houdbaar schot van Gary Cahill van ruim 25 meter betekende de 2-2. Fernando Torres maakte de 3-2 door in buitenspelpositie een voorzet van Ashley Cole binnen te tikken. Branislav Ivanovic nam het slotakkoord voor zijn rekening in blessuretijd na een snelle counter, waar Hazard opnieuw een hoofdrol in speelde.