Groep H: Engeland laat naast Oekraïne

11-09-2012 23:07

Het onderlinge duel op het EK deed na afloop veel stof opwaaien. Gastland Oekraïne maakte een zuiver doelpunt, maar de arbitrage oordeelde dat de bal de doellijn niet was gepasseerd. Mede daardoor volgde uitschakeling in de groepsfase.

Oekraïne liet zich opnieuw aan de kant schuiven door Engeland en liet zich gelden. Zeven minuten voor rust leidde de bezoekende ploeg plotseling met 0-1. een hoekschop werd door Yevgen Konoplianka op fraaie wijze tot doelpunt gepromoveerd.

Engeland wist zich pas in de slotfase terug te knokken. Het team van Roy Hodgson had een strafschop, benut door Frank Lampard nodig, om de stand gelijk te trekken. Kort daarna werd Steven Gerrard met een rode kaart, na een eerdere gele kaart, van het veld gestuurd.

Polen te sterk voor Moldavië
Polen, net als Oekraïne gastland op het EK, hield dinsdag een zege over aan het thuisduel met Moldavië. Het duel eindigde in 2-0. Aanvoerder Jakub Blaszczykowski (strafschop) en Jakub Wawrzyniak waren trefzeker.

Montenegro haalt uit in San Marino
Montenegro had in Groep H de makkelijkste avond. Deze ploeg noteerde een 0-6 zege op bezoek bij San Marino. Fatos Beqiraj en Andrija Delibasic maakten elk twee treffers. Elsad Zveroti? en Luka Djordjevic troffen eveneens doel.

Montenegro, Engeland en Polen gaan met vier punten uit twee duels aan kop. Oekraïne bezit één punt, waar San Marino en Moldavië puntloos zijn.